Joulukuun 2023 kohokohdat HBO Maxilla

28 marraskuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 26 joulukuuta 2023

Joulukuussa HBO Maxilla syvennytään dokumentteihin ja rentoudutaan jouluelokuvien parissa: katsottavaksi saapuvat muun muassa kestosuosikit The Holiday ja The Grinch. Joulukuun uusissa HBO-dokumenteissa käsitellään haastavia teemoja, kun taas Leo Reichin komediaspesiaali kutkuttelee nauruhermoja.

 

Julkaisuaikatauluihin saattaa vielä tulla viime hetken muutoksia.

MURDER IN BOSTON: ROOTS, RAMPAGE, AND RECKONING
Ensi-illassa 5.12.

HBO-dokumenttisarja käsittelee etniseen taustaan pohjautuvan vihamielisyyden monimutkaista historiaa Bostonissa. Laajaa arkistomateriaalia syvällisesti hyödyntävä dokumentti palaa vuoteen 1989, jolloin valkoihoinen Charles “Chuck” Stuart soitti epätoivoissaan hätänumeroon kertoen, että tummaihoinen mies oli ampunut häntä ja hänen raskaana olevaa vaimoaan Carolia Bostonin Mission Hillin alueella. Tapaus saa etniseen taustaan liittyvät, kaupungissa vuosikymmeniä kyteneet jännitteet roihahtamaan ilmiliekkiin. Dokumenttisarja tarkastelee tapaukseen kytkeytyneiden perheiden kivuliaita kokemuksia, Bostonin eri etnisten ryhmien välisiä suhteita sekä sitä, miten säälimättömäksi yhteisö voi muuttua kiirehtiessään oikeuden tapahtumista.
(3 x 60 min)


GREAT PHOTO, LOVELY LIFE: FACING A FAMILY’S SECRETS
Ensi-illassa 6.12.

Palkittu HBO-dokumenttielokuva on Amanda Mustardin ja Rachel Beth Andersonin ohjaama. Maineikasta lehtikuvaaja Mustardia kiehtoo kameran linssin kautta paljastuvan totuuden voima. Hän palaa kotiseudulleen Pennsylvaniaan tutkiakseen lukuisia seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia, joihin hänen oma isoisänsä on syyllistynyt. Kahdeksan vuoden mittaisella matkalla kuullaan paljastavia haastatteluja ja nähdään arkistokuvamateriaalia ja kotivideoita. Great Photo, Lovely Life: Facing a Family’s Secrets dokumentoi henkilökohtaisen matkan, jonka aikana elokuvantekijä ei pelkästään pyri paljastamaan, mitä tapahtui, vaan myös ymmärtämään kiropraktikkona toimineen isoisänsä tekojen vaikutuksia koko hänen perheeseensä. Dokumentti syventyy myös vuosikymmeniä jatkuneen hyväksikäytön jälkeisen hiljaisuuden ongelmallisuuteen.
(1 h 52 min)


LEO REICH: LITERALLY WHO CARES?!
Komediaspesiaali ensi-illassa 17.12.

Ensimmäisessä HBO-komediaspesiaalissaan itse itsensä tärkeäksi nuoreksi ajattelijaksi määritellyt Leo Reich käsittelee kollektiivisen tulevaisuutemme kiemuroita ja kysyy elämän suuria kysymyksiä, kuten “Onko tästä apua?”, “Olenko kuuma?” ja “Ei millään pahalla, mutta mitä ihmettä täällä tapahtuu?”. Komediaspesiaali tasapainottelee hulvattoman stand up -komiikan ja huumorittoman performanssitaiteen välillä, sekoittaen lauluja, anekdootteja ja levottomia, epäloogisia päätelmiä yrittäessään urhoollisesti lisätä tietoisuutta tärkeistä yhteiskunnallisista ja poliittisista teemoista... Tai jotain. Esitys sai parhaan tulokkaan Dave Comedy Awards -ehdokkuuden vuonna 2022 ja parhaan esityksen ehdokkuuden Melbournen kansainvälisellä komediafestivaalilla vuonna 2023, ja huipentui kierrokseen off-Broadwaylla New Yorkissa.
(60 min)


GWYNETH VS TERRY: THE SKI CRASH TRIAL
Ensi-illassa 25.12.

Discovery-dokumentissa perehdytään yhteen vuoden 2023 puhutuimmista oikeustapauksista. Laskettelurinteessä Utahissa tapahtui vuonna 2016 runsaasti huomiota herättänyt onnettomuus: eläkkeellä oleva optometristi Terry Sanders ja näyttelijä Gwyneth Paltrow törmäsivät toisiinsa, minkä seurauksena Sanders haastoi Hollywood-tähden oikeuteen. Kuka aiheutti törmäyksen? Kaksiosainen dokumentti pureutuu tapaukseen sekä Sandersin että Paltrow’n näkökulmasta.
(2 x 60 min, molemmat jaksot katsottavissa ensi-iltapäivänä)LISÄÄ JOULUKUUN UUTUUSSARJOJA:

7.12.
Rikossarja Boom Boom Bruno

8.12.
Discovery-realitysarja Barbie Dreamhouse Challenge

11.12.
Adult Swim -sarja My Adventures With Superman

21.12.
Skazana (The Convict)


JOULUELOKUVIA HBO MAXILLA:

1.12.
A Bad Moms Christmas  
Tarina Karl-Bertil Jonssonin jouluaatosta (A Christmas Tale / Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton)  
Four Christmases  
The Grinch (How the Grinch Stole Christmas)  
The Holiday


JOULUKUUN ELOKUVIA JA DOKUMENTTEJA:

1.12.
Kirjastoelokuva Ali & Ava

8.12.
The Worst Person In The World
The Great Wall

13.12.
HBO-dokumenttielokuva Trees and Other Entanglements

15.12.
Barbie
Kirjastoelokuva The Secrets We Keep

21.12.
HBO-dokumenttielokuva Daniel

22.12.
Broken Hill Blues (Ømheten)

25.12.
Kirjastoelokuvia:
The Mummy (2017)
Greenland
Scream (2022)
The Marksman (2021)
The Secret Life of Pets

31.12.
HBO-dokumenttielokuva Time Bomb Y2K


TAMMIKUUN UUTUUKSIA:

1.1.
Kirjastoelokuvia:
Pretty Young Think (Smuk)
Rogue Agent
Silent Night

5.1.
Barbie (Greta Gerwig's commentary)
Discovery-dokumenttisarja The Curious Case of Natalia Grace, 2. kausi

15.1.
HBO-draamasarja True Detective: Night Country

18.1.
On the Roam with Jason Momoa
You Shall Not Lie (Todos Mienten)

24.1.
Veneno, 2. kausi

26.1.
Casa Grande

 

LEHDISTÖMATERIAALIT

Kuvia ja muuta materiaalia median käyttöön on ladattavissa lehdistösivuiltamme osoitteesta https://hbomaxnordicpress.com (käyttäjätunnus & salasana: press)

 

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO Max Finland