Menestyselokuva Barbie saapuu HBO Maxille 15.12.

5 joulukuuta 2023

Greta Gerwigin käsikirjoittama ja ohjaama ja Margot Robbien tähdittämä Barbie on noussut ilmiöksi ja niittänyt menestystä ympäri maailman. Kriitikoiden kehuma elokuva saapuu katsottavaksi HBO Maxille 15.12. perjantaina.

Barbie-kuume on vallannut Pohjoismaat – 21.7. ensi-iltansa saanut elokuva on ollut vuoden merkittävin uutuus kaikissa Pohjoismaissa ja Warner Bros. Picturesin kaikkien aikojen tuottoisin elokuva. Jo lähes kolme miljoonaa katsojaa pelkästään Pohjoismaissa kerännyt Barbie saapuu katsottavaksi HBO Max -suoratoistopalveluun 15.12. perjantaina.

Elämä Barbiemaassa on täydellistä. Paitsi jos sinulla on eksistentiaalinen kriisi. Tai jos olet Ken.

Oscar-ehdokas, ohjaaja-käsikirjoittaja Greta Gerwigin (Pikku naisia, Lady Bird) Barbie-elokuvassa Barbieta näyttelee Oscar-ehdokas Margot Robbie (Bombshell ja I, Tonya) ja Keniä Ryan Gosling (La La Land, Half Nelson). Muissa rooleissa nähdään America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman ja Will Ferrell. Elokuvaa tähdittävät lisäksi Cruz Kayne, Emma Mackey, Hari Nef, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Scott Evans, Jamie Demetriou, Connor Swindells, Sharon Rooney, Nicola Coughlan, Ritu Arya, Grammyn voittanut laulaja-lauluntekijä Dua Lipa sekä Oscar-voittaja Helen Mirren.

Greta Gerwig on ohjannut elokuvan ja käsikirjoittanut sen yhdessä Oscar-ehdokas Noah Baumbachin kanssa Mattelin Barbie-nukkeen pohjautuen. Elokuvan ovat tuottaneet Oscar-ehdokas David Heyman, Margot Robbie, Tom Ackerley ja Robbie Banner. Vastaavat tuottajat ovat Michael Sharp, Josey McNamara, Ynon Kreiz, Courtenay Valenti, Toby Emmerich ja Cate Adams.

Gerwigin luovassa tiimissä kameran takana toimivat Oscar-ehdokas, kuvaaja Rodrigo Prieto ja leikkaaja Nick Houy. Lavastuksesta vastasi kuusinkertainen Oscar-ehdokas Sarah Greenwood, puvustuksesta  Oscar-palkittu Jacqueline Durran, erikoistehosteista Glen Pratt ja musiikista George Drakoulias ja Oscar-palkittu säveltäjä Alexandre Desplat. Elokuvan soundtrack on saanut 11 Grammy-palkintoehdokkuutta.

 

Barbie on katsottavissa 15.12. alkaen HBO Maxilla.

Kuvia elokuvasta on ladattavissa täältä: https://hbomaxnordicpress.com/
(käyttäjätunnus ja salasana: press)

Elokuvan traileri on katsottavissa täällä.

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO Max Finland