Palkitun Fargo-sarjan viides kausi alkaa HBO Maxilla 22.11.

1 marraskuuta 2023

Maineikkaan Noah Hawleyn luoma rikosdraamasarja Fargo jatkuu uusin jaksoin. Emmy-, AFI-, Peabody- ja TCA-palkitun sarjan Minnesotaan ja Pohjois-Dakotaan sijoittuva viides kausi alkaa Suomen HBO Maxilla 22.11. keskiviikkona. Uudet jaksot julkaistaan viikoittain. 

MGM Televisionin ja FX Productionsin tuottaman sarjan viidettä tuotantokautta tähdittävät Juno Temple, Jon Hamm, Jennifer Jason Leigh, Joe Keery, David Rysdahl, Lamorne Morris, Richa Moorjani, Sam Spruell ja Dave Foley.

Fargo-sarjan uusi kausi sijoittuu vuoden 2019 Minnesotaan ja Pohjois-Dakotaan. Odottamattomien tapahtumien myötä Dorothy ‘Dot’ Lyon (Juno Temple) joutuu kiperään tilanteeseen viranomaisten kanssa – tyypilliseltä keskilännen kotirouvalta vaikuttava Dot suistuu äkkiä takaisin maailmaan, jonka hän oli jo luullut jättäneensä taakseen.

Pohjois-Dakotan sheriffi Roy Tillman (Jon Hamm) on etsinyt Dotia jo kauan. Roy on maatilan omistaja, saarnamies ja luontainen lainvalvoja, joka uskoo olevansa itse laki ja järjestys ja siten lain yläpuolella. Royn rinnalla kulkee hänen uskollinen mutta avuton poikansa Gator (Joe Keery), joka yrittää epätoivon vimmalla tehdä vaikutuksen isäänsä. Sääli, että hän on täysin toivoton. Dotia metsästäessään Roy tukeutuukin hämäräperäisen kulkurin Ole Munchin (Sam Spruell) apuun.

Dotin synkimpien salaisuuksien alkaessa paljastua hän yrittää suojella perhettään menneisyydeltään. Dotin jumaloiva, hyvää tarkoittava aviomies Wayne (David Rysdahl) pyytää kuitenkin jatkuvasti äitiään Lorraine Lyonia (Jennifer Jason Leigh) apuun. Maan suurimman perintätoimiston toimitusjohtaja, Velkakuningattarena tunnettu Lorraine ei ole vakuuttunut poikansa vaimovalinnasta ja käyttää jokaisen tilaisuuden ilmaista paheksuntansa.

Dotin epätavallisen käytöksen herättäessä Minnesotan poliisipäällikkö Indira Olmsteadin (Richa Moorjani) ja Pohjois-Dakotan poliisipäällikkö Witt Farrin (Lamorne Morris) huomion, Lorraine määrää asianajajansa ja neuvonantajansa Danish Gravesin (Dave Foley) auttamaan miniäänsä. Perhe on lopulta kuitenkin perhe. Mutta Dotilla on hämmästyttävä taito selviytyä, ja selkä seinää vasten hän aikoo osoittaa, miksi kenenkään ei koskaan kannata suututtaa Lyonin perheen äitiä.

Noah Hawley toimii sarjan uusimman kauden showrunnerina, käsikirjoittajana ja ohjaajana. Luovaa tiimiä johtaa Hawleyn tuotantoyhtiö 26 Keys. Hawley on käsikirjoittanut ja ohjannut kaksi ensimmäistä jaksoa. Vastaavana tuottajana toimivat Warren Littlefield (The Handmaid’s Tale, The Old Man, Dopesick) ja hänen tuotantoyhtiönsä The Littlefield Company, Toluca Picturesin Steve Stark (Vikings: Valhalla, Wednesday, The Consultant), Kim Todd (The Handmaid’s Tale, Brave New World) sekä Joel ja Ethan Coen.

Fargo on MGM Televisionin ja FX Productionsin yhteistuotanto, josta MGM Television on päävastuussa. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa Amazon MGM Studios Distribution.


Fargo, 5. kausi (10 x 60 min) saa ensi-iltansa 22.11. HBO Maxilla. 

Myös Fargo-sarjan kaudet 1–4 julkaistaan HBO Maxilla kokonaisuudessaan 22.11.

Sarjan uuden kauden traileri on katsottavissa täällä.

Kuvia sarjasta on ladattavissa täältä: https://hbomaxnordicpress.com/
(käyttäjätunnus & salasana: press)

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO Max Finland