Viisi valittua on kesäkuun katsotuin sarja Suomen HBO Maxilla

22 kesäkuuta 2023

HBO Maxin ensimmäinen suomalaisdokumentti on kesäkuun katsotuin uutuussarja Suomen HBO Max -suoratoistopalvelussa. Samalla dokumenttisarja on koko vuoden toiseksi katsotuin uutuus heti huippusuositun, katsojaennätyksiä rikkoneen The Last of Us -sarjan jälkeen.

Kolmiosaisessa dokumenttisarjassa Viisi valittua seurataan poikkeuksellisten poliitikkojen elämää mullistusten pyörteissä. HBO Maxin ensimmäisessä suomalaisdokumentissa tutustutaan Sanna Marinin johtaman hallitusviisikon naisiin julkikuvan takana ja jaetaan herkkiä ja avoimia hetkiä.

Max Original -dokumentti sai ensi-iltansa HBO Max -suoratoistopalvelussa 9.6. perjantaina. Sarjan jaksot ovat saapuneet yksi kerrallaan katsottavaksi myös TV5-kanavalle 14.6. alkaen – dokumenttisarjan viimeinen jakso esitetään TV5:lla 28.6. Sekä HBO Max että TV5 ovat osa Warner Bros. Discovery -yhtiötä.

Ensi-iltansa jälkeen Viisi valittua on kivunnut Suomen HBO Maxin toiseksi suosituimmaksi uutuussarjaksi tänä vuonna. Edellä on vain kansainvälisiä katsojaennätyksiä rikkonut HBO-sarja The Last of Us. Tähän mennessä suomalaisdokumentti on tavoittanut kesäkuun suurimman määrän katsojia Suomen HBO Maxin muihin uutuuksiin verrattuna.

Dokumenttisarja on kerännyt komeat katsojaluvut myös TV5-kanavalla: Viisi valittua -sarjan avausjakso tavoitti 335 000 suomalaista esityskertojen (sisältäen ensiesityksen ja uusinnat) yhteenlasketun keskikatsojamäärän ollessa 201 000*.

Kolmesta noin 35 minuutin mittaisesta jaksosta koostuva dokumentti on HBO Maxin ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja. Aikaisemmin suoratoistopalvelu on julkaissut suomalaisista lyhytelokuvista koostuvan Eristyksissä-antologiasarjan sekä True Story Suomi -nimisen viihdeohjelman, joka sai myös Kultainen Venla -ehdokkuuden.

Viisi valittua -dokumenttisarjan on tuottanut FremantleMedia Finland Oy. Mia Halmeen ohjaaman sarjan vastaavina tuottajina toimivat HBO Maxin Hanka Kastelicová ja Christian Wikander.


Kaikki kolme Viisi valittua -dokumenttisarjan jaksoa ovat nyt katsottavissa HBO Maxilla.

Kuvia sarjasta on ladattavissa täältä: https://hbomaxnordicpress.com
(käyttäjätunnus ja salasana: press)


* Lähde: Finnpanel, TV-mittaritutkimus, 4+ suomalaiset, tavoittavuus vähintään 3 minuuttia yhtäjaksoista katselua


HBO Max
HBO Max™ on suoratoistopalvelu, joka tarjoaa alansa parasta laatuviihdettä. HBO Maxilta löytyy laaja valikoima sarjoja, elokuvia ja erikoisjaksoja kaikenikäisille katsojille tunnetuilta huippubrändeiltä, joihin lukeutuvat HBO, Warner Bros., DC sekä monet muut. Palvelussa on saatavilla myös Max Original -alkuperäissarjoja, hittielokuvia ja rakastettuja lastenohjelmia. Suoratoistopalvelu lanseerattiin Yhdysvalloissa toukokuussa 2020, ja kesäkuussa 2021 saataville tuli myös palvelun edullisempi, mainoksia sisältävä versio. HBO Max on tällä hetkellä saatavilla 61 eri maassa – palvelun kansainvälinen lanseeraus käynnistyi kesällä 2021, jolloin se julkaistiin Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla, minkä jälkeen seurasivat Euroopan lanseeraukset Pohjoismaissa, Iberiassa, Alankomaissa sekä useissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa.

Warner Bros. Discovery
Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) on johtava media- ja viihdealan yritys, joka luo ja levittää maailman monipuolisinta ja kattavinta sisältöä television, valkokankaan ja suoratoiston välityksellä. Yli 220 maassa ja 50 kielellä saatavilla oleva Warner Bros. Discovery inspiroi, informoi ja viihdyttää yleisöä maailmanlaajuisesti tunnettujen brändiensä ja tuotteidensa kautta. Näihin lukeutuvat muun muassa Discovery Channel, discovery+, CNN, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, OWN, Investigation Discovery, TLC, Magnolia Network, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, Warner Bros. Television, Warner Bros. Games, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies, Discovery en Español ja Hogar de HGTV. Lisätietoja osoitteessa www.wbd.com.
Suomessa Warner Bros. Discoveryn kanaviin kuuluvat vapaasti katsottavat tv-kanavat TV5, Kutonen, Frii ja TLC, suoratoistopalvelut HBO Max ja discovery+, maksukanavat Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery, Travel Channel ja Food Channel sekä urheilukanavat Eurosport 1 ja Eurosport 2.

Fremantle
Fremantle on maailman suurimpia toimijoita ohjelmabrändien luomisen, tuottamisen ja jakelun alalla. Suurimmat viihdeformaatit, katsotuimmat kansainväliset draamasarjat ja puhuttelevat dokumentit kertovat paikallisia tarinoita globaalissa mittakaavassa. Fremantle Finlandilla on pitkä perinne niin yleisöä kuin mediaakin kiinnostavan prime time -viihteen luomisessa. Olemme tuottaneet useita viihteen klassikkoformaatteja kuten Idols, Talent Suomi ja BumtsiBum. Uusimpia menestysohjelmiamme ovat Masked Singer Suomi (MTV3), Diili (Nelonen) ja The Harlins (MTV Katsomo). Maajussille morsian -ohjelmasta (MTV3) puolestaan on tehty jo 15 menestyskautta ja uusia on tulossa. Yksi uusimmista yleisömagneeteista on ollut suomalaisversio norjalaisesta draamasarjasta Exit (C More). Vuonna 2021 sai ensi-iltansa palkittu ihmiskauppaa käsittelevä draamasarja Rahti (YLE). Salatut elämät (MTV3) on pitkäikäisin suomalainen päivittäisdraama reilusti yli neljäntuhannen jaksonsa ja 24 vuoden historiansa ansiosta. Fremantle kuuluu RTL-konserniin, joka on maailman johtava sähköisen median ja sisällöntuotannon toimija. RTL on osa kansainvälistä mediajätti Bertelsmannia.

Yhteyshenkilöt

Pauliina Harno

PR Manager, Warner Bros. Discovery / HBO Max Finland